Choď na obsah Choď na menu
article preview

Príprava na sviatosť krstu

Krst je pre mňa prvá veľká udalosť. Chcem aby ten deň bol dokonalý a preto sa naň treba pripraviť čo najlepšie. Nie je to len o tom čo si oblečieme ako rodičia ale aj o tom čo obliecť malej. Keďže je vonku už zima tak to bola celkom dilema. 

Rozhodla som sa pre krásne biele šaty s dlhým rukávom a bielim svetrom navrch a samozrejme aj pančuchy aby jej nebola zima na nohy. V týchto chladných mesiacoch musíme myslieť na to aby našej ratolesti bolo teplo. Keď už som mala tento výber za sebou bola na rade košieľka. Teraz si poviete že to je záležitosť pre krstných rodičov a máte pravdu. No ja som sa rozhodla že si ju vyberiem sama aby bola presne taká akú si predstavujem. A pritom všetkom som úplne zabudla že treba aj sviečku. Mňa osobne to vôbec nenapadlo keby mi to moja svokra nepripomenula. Človek sa snaží myslieť na všetko a na takéto niečo by som úplne zabudla. A oblečenie nie je jediné čo treba ešte musíte vybaviť farára. Tam treba ísť na faru dohodnúť si termín a keď už tam idete nezabudnite si rodný list dieťaťa. Teraz sme boli na rade my ako rodičia. Partner to mal ľahké kúpil košeľu, nohavice a bolo no čo ja? Veď to isto poznáte chcete vyzerať pekne a aj sa cítiť pohodlne. Tak nie vždy je jednoduché si vybrať to správne oblečenie. Po dlhom rozhodovaní a hľadaní toho správaného som to konečne našla. Nie je na škodu si zobrať na nákupy partnera teda aspoň ten môj mi vie vždy dobre poradiť máte to tak aj vy?

Teraz prišla na radu výzdoba a pohostenie. To som zvládla s prehľadom veď netreba toho tak veľa bieli obrus a nato ružové ozdoby a bolo vybavené. Menu nemusíte tiež preháňať stačí aj také ako máte v nedeľu. A čo sa týka občerstvenia na neskôr chlebíčky postačia ku tomu niečo slané a sladké a máte hotovo. Alkohol a prípitok som nechala na partnerovi len predsa lepšie vie čo kto pije tak ja si nemusím s tým lámať hlavu. Lebo ak kojíte tak vám môže byť jedno čo sa bude piť keď z toho nič mať nebudete.

Po všetkých týchto prípravách sa môžete s kľudom tešiť na ten deň. Ráno treba vstať a nestresovať sa lebo deň dopredu si všetko nachystajte a potom už to riešiť nemusíte. Ráno sa len namaľujem oblečiem seba a malú a môžeme vyraziť. Netreba sa zbytočne stresovať to je moja rada musíte si to užívať je to predsa váš spoločný významní deň teda ja to aspoň tak beriem.

 

 

Posledné fotografie

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 1602
Mesiac: 140
Deň: 3